rai Forum Index rai
Riječka anarhistička inicijativa

FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    UsergroupsUsergroups    fchat fChat  RegisterRegister  
  ProfileProfile    Log in to check your private messages Log in to check your private messages    Log in Log in 

prostor za svirku u Rijeci?

Post new topic   Reply to topic    rai Forum Index -> Glazba
View previous topic :: View next topic  
Author Message
marijuananaut

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 2:43 pm    Post subject: prostor za svirku u Rijeci? Reply with quote

eto ponukan raspravom o ri rocku na rirock.net otvorih ovdje temu o tom vječnom pitanju koje već dugo okupira nas mlade (a i one starije hehe) riječane. što učiniti u vezi toga? činjenica je da se u rijeci ne može napraviti dobar i kvalitetan koncert s bendovima koji nisu tipična gitarijada-ri rock-metalom protiv maškara postava. prisiljeni smo zadovoljavati se sa nekakvim trećerazrednim manifestacijama loše kvalitete i gledanja već 1000 puta prežvakanih riječkih bendova. em domaći bendovi, nezadovoljni trenutačnom prostornom ponudom nemaju di svirati, em se ne mogu dovoditi bendovi izvana. da li netko misli da postoji rješenje na ovu situaciju u skoroj budućnosti? znam da ova rasprava neće puno toga promijeniti, ali eto, možda se iznesu neke dobre ideje i probudi već odavno zaspali entuzijazam.
View user's profile Send private message
Vojko

PostPosted: Sat Oct 08, 2005 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

A izgleda da ćemo čekat dok se ne otvori prostor u Opatiji....a i mi bi se mogli malo pokrenut i napravit to što su oni napravili.....npr ona opera ispod teatra fenice je odličan prostor....samo mi se čini da u Ri prolaze samo el rio i slična mafija
kawkaz
Admin

PostPosted: Sun Oct 09, 2005 7:07 pm    Post subject: Re: prostor za svirku u Rijeci? Reply with quote

marijuananaut wrote:
eto ponukan raspravom o ri rocku na rirock.net otvorih ovdje temu o tom vječnom pitanju koje već dugo okupira nas mlade (a i one starije hehe) riječane. što učiniti u vezi toga? činjenica je da se u rijeci ne može napraviti dobar i kvalitetan koncert s bendovima koji nisu tipična gitarijada-ri rock-metalom protiv maškara postava. prisiljeni smo zadovoljavati se sa nekakvim trećerazrednim manifestacijama loše kvalitete i gledanja već 1000 puta prežvakanih riječkih bendova. em domaći bendovi, nezadovoljni trenutačnom prostornom ponudom nemaju di svirati, em se ne mogu dovoditi bendovi izvana. da li netko misli da postoji rješenje na ovu situaciju u skoroj budućnosti? znam da ova rasprava neće puno toga promijeniti, ali eto, možda se iznesu neke dobre ideje i probudi već odavno zaspali entuzijazam.

a na koje onda bendove misliš? meni se nekako čini da sa svirkama sve kreće nabolje...pa čak i ima koji bend izvana u zadnje vrijeme.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
marijuananaut

PostPosted: Tue Oct 11, 2005 6:28 am    Post subject: Reply with quote

na bendove koji se ne pojavljuju na ri rockovima, gitarijadama, metalom protiv maškara i sličnim manifestacijama. uvijek ista domaća postava od koje ukupno 2-3 benda valjaju.
mislim na alternativu tome.
bendovi izvana? bilo je dva-tri koncerta sa bendovima iz vana u big rock mami i to je to.
bendovi iz hrvatske koji nisu mainstream (tbf, edo majka, itd..) uopće ne dolaze. a većinom se radi o bendovima koji su odavno prešli demo fazu i imaju iza sebe koncerata i izdanja (primjer: analena, a ima ih još hrpa). znači može se itekako kvalitetan koncert napravit.
kawkaz
Admin

PostPosted: Wed Oct 12, 2005 11:47 am    Post subject: Reply with quote

hehe, to su 2-3 benda po tvom mišljenju ;) koliko sam skuzio sto slusas, sumnjam da bi jako puno ljudi bilo zainteresirano za takve bendove...a ako dolaze izvana, moras ih i platiti nečime Rolling Eyes ne isplati se...to je to...
Back to top
marijuananaut

PostPosted: Thu Oct 13, 2005 11:24 am    Post subject: Reply with quote

evo da konkretiziram.
od te cijele rirock-metalom protiv maškara-gitarijada postave valjaju one piece puzzle, po' metra crijeva i pasi (može i školjke, oni su smiješni). to su stvarno usvirani bendovi i ljudi ih vole. navedi još jedan (ti ili bilo tko) bend koji je kvalitetom sviranja, muzikom i popularnošću u tom rangu.
ljudi nisu zainteresireni jer uopće ne znaju da nešto drugo postoji. rađenjem takvih koncerata i dobrom promocijom ljudi bi sve više počeli dolazit. tada bi se mogli počet zvati bendovi izvana. mislim da bi na takve koncerte dolazilo više ljudi nego što je došlo na gone bald u big rock mami (zakon koncert), a i njih se isplatilo. konkretno, na analenu bi sigurno došlo hrpa ljudi.
ja slušam masu različite muzike tako da bi ja osobno volio vidjet i razne koncerte. činjenica je da je riječka publika ograničena gorenavedenim manifestacijama i uopće nije informirana o trenutačnim glazbenim zbivanjima na svjetskoj (a i hrvatskoj-što je najsmješnije) underground sceni i da se takvo što mora promijeniti.
naravno, sa stavnom "ne isplati se, odustanimo" neće se daleko dogurati.
kawkaz
Admin

PostPosted: Thu Oct 13, 2005 3:24 pm    Post subject: Reply with quote

pa slazem se...ali pitao si zasto nitko nece.samo pretpostavljam.bilo je u spiritu prije koji koncert pa je bilo prazno...jedino ono u lujzi donjoj je bilo puno. A bendovi...pa meni je dobar gotovo svaki u kojem su braća Jabuka ili Dodo Laughing

a na metalom protiv maškara je bilo super bendova, ne samo iz ri, već i sa krka koliko se sjećam. ime ne znam.

hehe, valjda će biti nešto u Opatiji do ljeta ;) hehehe, opet ćete morati kod nas Razz
Back to top
orchid

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 6:52 pm    Post subject: Reply with quote

slazem se s ocjenom koju je iznio marijuunat u vezi rijecke scene mislim da je slicna situacija u zadnje dvije godine u cjeloj hrvackoj ,po meni je problem u biti shvacanja tog nekog undergrounda,iskreno od te rijeci mi se sere jer tko je tu sad underground, jos jedan glupi proizvod medija Twisted Evil ! tko je tu ustvari underground Confused:
ja bih radije koristio rijec uradi sam(d.i.y.)princip i kulturu djelovanja pa i kad je muzika u pitanju.
eto sljedeci vikend je jedno takvo dogadnja u puli pa me zanima na sto ce to liciti dok je u ri jedan d.i.y. ma koga ja zajebavam to je pravi undergorund koncert grupe analena u big rock mami eto pa bumo videli kako se vec negdje kaze.
no da se okrenem prostoru,po meni u ri nije to problem(ima ga ljudi samo zasucite rukave i malo hrabrosti Exclamation ) nego je problem sa vlasnicima prostora i ljudima koiji rade koncete jer ako imas viziju undergruond svirke mislim da ces uvijek naci nacina da to i sredis dok bas ne vidim neki d.i.y. bend da je svirao u ri a ni u rh, zapravo je u cetvrtak u skvotu zavirali belgijanci Wink

i cisto informativno kawkaze moj u spirtu je bilo svaki put jakooo dobro ,nije potrebno da bude guzva pa da bude rokenrol,sta ne Confused:

a kad smo vec kod spirita nema ga vise pa eto klijesta u ruke,agregat i Idea
Back to top
kawkaz
Admin

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 9:11 pm    Post subject: Reply with quote

ma ne kazem da nije bilo dobro, ali uz tako malo publike koliko se ondje obično okupljalo niti jedan ugostitelj ne bi opstao ;)

a i park je odmah ispred Smile
Back to top
orchid

PostPosted: Wed Nov 23, 2005 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

procitah nedavno sa rijeckog sajta:

uskoro**uskoro**uskoro 15.11.05
Eto priča se po gradu da nas očekuju koncerti Dogme, My Buddy Moosea, The Strange, Mandrill, Ajs Nigrutin,...
Ma svega će bit... ;)

a ja bih volio da su jos dodali u to uskoro i malo hc/pank stiha npr.
senata fox,amok,dropdead,lost fastidios, a eto i tostersi su u blizini uskoro...mozda sam skeptican ali pankeri ce opet najebati Wink

ili ipak najava za kud idjiote im predstavlja orgazam pred novu godinu Confused:
Back to top
kawkaz
Admin

PostPosted: Wed Nov 23, 2005 7:52 pm    Post subject: Reply with quote

oh, a gdje su idijoti? u zadnje vrijeme sam se razocarao u njima, vidi se da su oronuli potpuno....a godine valjda cine svoje...nego, ima li tko Disco 'n action ? za snimiti mozda? oni su mi super bili u buzetu? eh, da, u zadnje vrijeme se pokusavam dokopati sto vise depeche modea ;)
Back to top
orchid

PostPosted: Sun Jan 15, 2006 11:25 am    Post subject: Reply with quote

mislim da su idijoti 3.3. u glupoj tocki.
a depeche mode dolazi ti u zagreb 22.3.
eto veselja za tebe Wink
Back to top
kawkaz
Admin

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 8:06 am    Post subject: Reply with quote

a ma idijoti su me razocarali zadnjih par puta pa na njih necu vjerojatno, ako karta ne bude prejeftina. A depeche mode je skup uzasno, ali vidjecu, ne znam, ne mogu se odluciti... hehe, a kada ce punk festivali poceti?
Back to top
orchid

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

pa bjese dobar koncert u prosli cetvtrtak u palachu,sta nisi bio Confused:
jebes festivale Exclamation
solo koncert je puno bolji,barem malo bend dolazi do izrazaja tada, a na festivalima...zna se Wink
Back to top
Post new topic   Reply to topic    rai Forum Index -> Glazba All times are GMT

Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum