rai Forum Index rai
Riječka anarhistička inicijativa

FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    UsergroupsUsergroups    fchat fChat  RegisterRegister  
  ProfileProfile    Log in to check your private messages Log in to check your private messages    Log in Log in 

nasilje
Goto page Previous  1, 2

Post new topic   Reply to topic    rai Forum Index -> Teoretiziranje
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Biko

PostPosted: Tue Jan 10, 2006 9:19 am    Post subject: Reply with quote

Gledaj ja nigdje nisam zagovaro istost ono što ti zoveš ravnopravnost.
Ravnopravnost znači upravo ravno-pravo svakome, dakle svi imaju jednaka prava i slobode da uživaju u njima.
Nitko nikad, a posebno ne ja nisam napisao da bi mi morali biti isti. No ako dajes za ravno-pravo svima onda ne možeš istovremeno pričati o osudi ovoga ili onoga jer je drugačije seksualne orijentacije zar ne?

Pitaš me smatram li sve prirodnim?

Smatram prirodnim ono što se dešava u interackiji prirodnih bića, a nije nametnuto jednom ili više sudionika. Dakle za mene je prirodno imati slobodnu volju odlučiti što i kako želiš živjeti, uključujući svaku vrstu seksualne orijentacije, ako time ne ugrožavaš ikoga.

Da ne bi možda ispalo da opravdavam i razumijem pedofiliju, nasilno devijantno ponašanje u seksualnom odnosu u što spadaju sve vrste silovanja, bludnih radnji i ostalih odnosa baziranim na dominaciji i projiciranju moći u kojem je na to netko primoran, na bilo koji način manipulacijom ili prisilom.
Ali da mi je seksualnost svake vrste prirodna (pod gornjim uvjetima), jest, prirodna mi je, ali nije samo meni, prirodna je i prirodi.
Pa...
sibenik

PostPosted: Fri Jan 13, 2006 10:53 pm    Post subject: ala Reply with quote

kao prvo ode nedolazim ka navijac sa tim spikama ali posto je to dio mene logicno je da i to nekad spomenem, nisam za prebijanja nekoga niti se time hvalim jer nikoga nisam ni prebija, za nasilje sam protiv policije, opravdanog, i protiv državne imovine i političara.protiv pedera iman to jer je njihovo ponašanja kontra mojim vjerskim stajalištima ali moja vjera je daleko od one šta nam crkva pokušava utuvit.također se smatram iznad nogih crnaca, kineza, roma ili bilo koga pa tako i bijelaca, pa čak i šibenčana i dalmatinaca ali samo iznad onih za koje znam da svojim ponašanjem i djelima čine loše, zar sam ja isti ka roma kojji je naprciija 9 dice i ta dica svaki dan gladuju, prose i crkavaju, zar sam isti ka neki crnac koji se koti ka zivotinja, siri bolest, ubija, klanja se idolima, zaziva zemaljske smrtnike, zar sam isit ka neko bilo smeće koje siluje ženu, tuče dicu i psuje Boga, šta je kultura kod nas u dalmaciji???činjenica je da nsimo isiti i da nemože biti ravnopravnosti jer su ljudi sami sve usrali da te ravnopravnosti nema niti će je ikad biti,, nikad nemože biti ista zajednica muškarca i žene i dva muškarca, po ničemu nije isto a najviše po posljedicama koje nastaju...nije isit niti živit u rijeci ili šibeniku ili zagrebu, za isti posa u zagrebu imat 4 iljade u šibeniku 2 ipo....ravnopravnosti nema, može je biti samo između nas koji se trudimo da na ipak neumre u potpunosti...malo više otvorenosti i iskrenijih prijateljstavabi mnogo toga rješilo, ali i dalje naglašavam, nisam svetac i ja se ocrnim i uvridim Boga, ali šta je Bog reka da se ne radi pa to ne radi onda, a nemoj mi prodavat spike da je to neko tvoje pravo ....na spavaj sa muškarcem ako si muško, sa životinjama, sa tuđom ženom, nediljom ne radi(je da je teško u ovakvom poretku, ja nasriću neradim), ne ubi, ne kradi tuđe(privatno ne, državno nemoš niti ukrast jer je to zapravo ničije, svačije)..zakone šta manje slušat, kad ih i moramo onda to činimo da na nekim drugim pozicijama naplatimo sve to,primjer, napravi osobnu alii odbi je pokazivat policiji ako te tlači da je moraš nosti, rade noć u stanicu ego se pokoravat na njihove prohtjeve.tragedija je šta se mi ne radamo slobodni i moramo se nekim zakonima prilagodit, ali isto tako mozemo gazit vlak, unistit policijski auto ili bilo šta, jer iako slobode nema opet sami uvjetujemo u kojoj je količini ipak možemo imat...
ptičja gripa ale!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kawkaz
Admin

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 7:56 am    Post subject: Reply with quote

Biko wrote:
Gledaj ja nigdje nisam zagovaro istost ono što ti zoveš ravnopravnost.
Ravnopravnost znači upravo ravno-pravo svakome, dakle svi imaju jednaka prava i slobode da uživaju u njima.
Nitko nikad, a posebno ne ja nisam napisao da bi mi morali biti isti. No ako dajes za ravno-pravo svima onda ne možeš istovremeno pričati o osudi ovoga ili onoga jer je drugačije seksualne orijentacije zar ne?

Pa ja i ne osuđujem, samo utvrđujem činjenice, odnosno glasno ih izgovaram. Pa jasno je da ne osuđujem jer sam to već i sto puta rekao, ne smatram nikoga od nas normalnim pošto živimo u svijetu u kakvom živimo, ali pošto je ovdje bilo riječi o homoseksualnosti...

Biko wrote:

Smatram prirodnim ono što se dešava u interackiji prirodnih bića, a nije nametnuto jednom ili više sudionika. Dakle za mene je prirodno imati slobodnu volju odlučiti što i kako želiš živjeti, uključujući svaku vrstu seksualne orijentacije, ako time ne ugrožavaš ikoga.

Prijatelji životinja smatraju da ugrožavaš životinje ako ih jedeš, anarhisti smatraju da ugrožavaš slobodu ako smatraš da anarhističko društvo nije ok, ekolozi smatraju da ugrožavaš prirodu ako radiš za naftnu kompaniju, primitivisti da ugrožavaš sve ako uopće radiš, kapitalisti da ugrožavaš razvoj ako ništa ne radiš. Ovo što si napisao je preopćenito da bi se moglo u 99% realnih situacija primijeniti. Pa i u odnosima među anarhistima. Pišem na brzinu pa zato ovako kratko.

Biko wrote:

Da ne bi možda ispalo da opravdavam i razumijem pedofiliju, nasilno devijantno ponašanje u seksualnom odnosu u što spadaju sve vrste silovanja, bludnih radnji i ostalih odnosa baziranim na dominaciji i projiciranju moći u kojem je na to netko primoran, na bilo koji način manipulacijom ili prisilom.

Pa pedofilija nije samo silovanje, to je i snimanje, gledanje i slično. A ako nitko to ne primjećuje, nikome ni ne škodi. Je li to isto ok onda?
Back to top
Biko

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 3:31 pm    Post subject: Reply with quote

S obzirom da si sam rekao da brzo pises valjda je ok da ti se potkradaju greške. Procitaj što sam napisao pa onda skači po glavi. Uz silovanje naveo sam i bludne radnje i "OSTALE ODNOSE!"

Hajde da malo spustimo loptu na barem nekakav odgovarajući teren. Pitaš me što smatram prirodnim i ja ti odgovorim, onda ti mene opet pitaš što smatram prirodnim jerbo je moj odgovor po tvojem ukus malčice nedorečen ili preopćenit?
Pa pročitaj ga ondak još jedom ako ti nije jasno što smatram prirodnim odnosima, i ako me sjećanje ne vara pitao si što je meni prirodno ne što je to svima prirodno?
Pa dobro što želiš više onda majke ti?

A ti Šibenik, jebat ga, stvarno ne znam što reć na tvoj mail. Od toga da si homofob, što je bilo jasno i što ti s ponosom izražavaš, pa do toga da si i očigledan rasist, ksenofob i ino. Ma iskreno boli me dupe želiš li se fightat s murjom ili ne, to ne određuje kao antiautoritativca jerbo se redom klanjaš autoritetima na drugim područjima života. I ne samo autoritetima već onim najgorim predrasudama i stereotipima.

I sada da izazovem našeg velbnog administratora s njegovom borbom sloboda za sve, pitam te zapravo što ti radiš na anarhističkom siteu odnosno forumu?

Ili da preformuliram pitanje, "Misliš li ti da se anarhisti bore protiv policije zato jer im murjaci kao takvi smetaju ili zato što je to dio represivnog aparata sustava koji je izgrađen na dominaciji?, odnosno "Misliš li ti da je policija jedini oblik dominacije i da je prisila vidljiva samo u obliku fizičke sile?"

No , moram priznat da mi s ne da ponovo ulaziti u sve te priče, niti me iskreno i zanimaju odgovori na postavljena pitanja. Umoran sam od ove liste koja zapravo u svom postojanju toliko podsjeća na svaku drugu (anti)političku listu na bilo kojem od foruma.
Osobno nemam više namjere ni najmanje sudjelovati na njoj jer ispada ponovo, da je Rata bio u pravu kada je rekao kako se ovdje krije svega i svačega.
Amandla awuthe!
sibenik

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 1:49 pm    Post subject: 00 Reply with quote

ma brige me za tvoje komentare, niti te znam niti ti mene a ja ne zakljucujem ako s nekim ne pricam osobno..meni je najvaznije sta mogu rec da san sibencan, dalmatinac, arijevac , krscanin a da pri tome sam siuran da nisam rasist, huligan a to da se autoritetu pokoravam je tocno ka sta to svi cine jer apsolutne slobode nema.ipak ako se i pokorima ostavim svoj racun u nekom drugom obliku onom koga ne postujem i konra koga san...
procedamus in pace, in nomine Christi.Amen
Back to top
kawkaz
Admin

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 7:50 pm    Post subject: Reply with quote

Biko wrote:
S obzirom da si sam rekao da brzo pises valjda je ok da ti se potkradaju greške. Procitaj što sam napisao pa onda skači po glavi. Uz silovanje naveo sam i bludne radnje i "OSTALE ODNOSE!"

Opet nisi ništa rekao. Ne vidim gdje je u onome sto sam spomenuo kao primjer dominacija, projiciranje moći ili prisila.

Biko wrote:

I sada da izazovem našeg velbnog administratora s njegovom borbom sloboda za sve, pitam te zapravo što ti radiš na anarhističkom siteu odnosno forumu?

Je li ovo tipičan pokušaj izguravanja nepodobnog iz "igre" ili mi samo tako izgleda? Staljinističke metode, c-c-c Smile

Biko wrote:

Ili da preformuliram pitanje, "Misliš li ti da se anarhisti bore protiv policije zato jer im murjaci kao takvi smetaju ili zato što je to dio represivnog aparata sustava koji je izgrađen na dominaciji?, odnosno "Misliš li ti da je policija jedini oblik dominacije i da je prisila vidljiva samo u obliku fizičke sile?"

Mislim da je borba protiv policije nešto sasvim drugo. Možeš se isto tako boriti i protiv proizvođača pištolja, knjižničara ili bankara. Svi su oni, kao svatko tko išta radi u životu, dio represivnog aparata. Osobno sam napad na nekog policajca smatram prilično blesavim činom, pošto taj posao neki moraju raditi, jer ga ne mogu svi odbiti. A to je ono što dosta anarhista zaboravlja - da su i oni prisiljeni! A i sami anarhisti koji rade, plaćaju porez i sve ostalo što čini dio relativno običnog života, nisu ništa različitiji od jednog policajca. Represivni aparat čine oni koliko i on. Ako već želiš napadati policiju, radije uz to pošalji i neku poruku bolju od ove.

Biko wrote:

No , moram priznat da mi s ne da ponovo ulaziti u sve te priče, niti me iskreno i zanimaju odgovori na postavljena pitanja. Umoran sam od ove liste koja zapravo u svom postojanju toliko podsjeća na svaku drugu (anti)političku listu na bilo kojem od foruma.
Osobno nemam više namjere ni najmanje sudjelovati na njoj jer ispada ponovo, da je Rata bio u pravu kada je rekao kako se ovdje krije svega i svačega.
Amandla awuthe!

Hm, dosta si se potrudio napisati ako te ne zanima. Pa krije se, očito, duh Staljina čuči u svima Laughing
Back to top
Post new topic   Reply to topic    rai Forum Index -> Teoretiziranje All times are GMT
Goto page Previous  1, 2

Page 2 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum